Priserne er steget og steget i løbet af 2022, og langt de fleste danskere mærker på egen økonomi, at der skal strammes ind og tænkes over vaner og forbrug. 

spare penge
I denne artikel fortæller vi om 5 gode tips til at spare penge i 2022.

Selvfølgelig er det en god idé at tænke over, hvad du putter i kurven i supermarkedet – og at spare på varme og el – men nedenfor får du 5 øvrige ideer til at spare penge i 2022:

1. Notér dine udgifter i et spreadsheet

Overblik er vejen frem til at spare penge. Ved at notere alle dine udgifter i et spreadsheet – eller regneark – får du et overblik over, hvor dine penge bliver af. Du kan med fordel notere de faste udgifter i ét regneark og resten i et andet. 

De faste kan du overveje, om du kan nedbringe. Du kan f.eks. indhente tilbud fra andre fagforeninger, a-kasser, forsikringsselskaber og udbydere af tv, mobil og internet.

Oversigten over de løse udgifter hjælper dig til at se, hvad du kan undvære. Ofte ryger der impulsindkøb i kurven, og der kan være mange penge at spare ved at skrue ned for snacks, spotvarer og “gode tilbud”. 

2. Drop bilen og lej når du skal bruge 

Bilen er én af de helt store pengeslugere i budgettet. Udover brændstof, betaler du også til forsikring, grøn ejerafgift, vedligeholdelse og vejhjælp. Hos mange danskere er netop bilen én af de største poster i budgettet på årlig basis. 

Bruger du kun bilen sporadisk, kan det slet ikke betale sig at have den stående. Offentlig transport er langt billigere, og i kombination med en cykel og billeje ved behov, kan du spare rigtig mange penge hver måned. 

Du kan få rabat på billejen hos Rabatkongen.

3. Skift til varmepumpe

Elvarme er dyrere end aldrig før, og mange boliger i Danmark opvarmes stadig med netop elvarme. På den lange bane er der rigtig meget at spare ved at udskifte elradiatorerne med en varmepumpe

Har du friværdi i dit hus, kan du formentlig få lov at låne op i friværdien til energiforbedrende tiltag som installation af varmepumpe, og du behøver derfor ikke at bekymre dig om øgede udgifter. Til gengæld kan du nyde godt af de store besparelse på varmeregningen. 

Med jævne mellemrum er der tilskud til energiforbedrende tiltag at hente. Hvis der er tilskud i øjeblikket, kan du se dem og ansøge på Sparenergi.dk.

4. Sæt mål for hvor meget du skal spare denne måned

Målsætninger er gode, fordi de holder dig til ilden. Sæt et mål for besparelse i denne eller den kommende måned – og gå all in på at overholde det. Skriv målsætningen på en seddel og hæng den et synligt sted; f.eks. på køleskabet, så du ofte bliver mindet om den. 

At have et mål for dine besparelser hjælper dig til at tænke over, hvad du klikker i kurven, når du shopper online, og hvad du putter i indkøbsvognen i supermarkedet. 

5. Hold ferie i Danmark

Ferier er også nogle af de helt store poster i mange danskeres budget; det gælder både sommerferie, efterårsferie, juleferie og påskeferie. Og selvom lunere himmelstrøg trækker, kan du spare mange penge ved en såkaldt “staycation” – altså en hjemmeferie. 

Du sparer naturligvis mest ved at blive helt hjemme, men du sparer typisk også en del ved at leje et sommerhus et andet sted i Danmark, da du ikke skal bekymre dig om flybilletter og dyre hoteller.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *