I disse tider taler alle om at spare penge på elregningen, men det giver også  velvære i pengepungen hvis dit udstyr er opdateret og velfungerende. Der er  ikke noget som en varmepumpe der kører på halv kraft, fordi vandrøret ind i  huset er kalket til – eller hvis din pumpe bare er oldgammel og slet ikke kan følge med. 

spar varmeregningen

Det giver rigtig god mening at få professionel rådgivning fra VVS  Eksperter til at gennemgå dit system hjemme i huset eller lejligheden. Her er  rigtigt mange penge at spare på både strøm og varme. 

Du kan bestille en professionel VVS montør til at kigge dit varmesystem  igennem og få gode råd til at fornye dit system eller bare udskifte en enkelt  styreenhed – som faktisk pludselig giver den manglende luft i budgettet som  du trænger til. 

Madlavning koster strøm  

Det er hårdt i disse tider, hvor elprisen både stiger uanmindeligt højt eller hvor  elselskaberne bare ændrer deres takster, så det passer ind i at strømmen  bliver vanvittig dyr og slet ikke til at betale for os normale mennesker.

Vi  prøver som de dygtigste at spare på alt, fra madlavningen som nogle gange  bliver rugbrød frem for farsbrød og havregrøden bliver til havregryn med mælk og alt dette, fordi vi tillader os at tro at det blandt andet er vores madvaner  som skal spares væk. 

Renlighed koster strøm  

Nej vi glemmer helt vores hus eller lejlighed, hvor i disse findes strømslugere  uden du egentlig ved det. For man kan jo naturligvis ikke spare på støvsugningen i hjemmet, for hvem vil dog tillade sig selv at leve i en svinesti  – bare for at spare et par kroner i kilowatt og på elregningen? 

Du giver dig heller ikke lov til at spare på vaskeriet i din husholdning, for hvem gider dog udsætte sig selv med at gå i beskidte klæder og lugte af en svinesti,  igen – bare for at spare et par enkelte kilowatt timer. Nej hvis der skal spares i husholdningen, anbefaler Dansk VVSforum f.eks. at man skal gå af andre  veje. Det er vigtigt i denne tid, ikke at spare de forkerte steder! 

Huset eller lejlighedens ve og vel er vigtigere end at spare på madlavningen,  for hvis boligens helbred er dårligt – så bliver menneskerne som bor i boligen også dårlige. Der danner sig en ond cirkel efter sig, hvis der spares på varmen  i boligen i disse kolde tider.  

Skimmelsvamp eller råd 

Hvis dit varmesystem står på halv kraft eller du slukker det helt, så kan du  risikere at din bolig danner skimmelsvamp eller der går råd i konstruktionen – og ja, så kan dig eller din familie blive meget syge eller værste falde kan du og din familie blive nødsaget til at flytte fra jeres dejlig hjem. 

Det er ikke vejen frem at spare på varmeregningen eller spare på  opvarmningen af hus eller lejlighed. Det giver kun bagslag i sidste ende, for hvis boligens vægge bliver kolde og klamme, giver det rig mulighed for  dannelsen af skimmelsvamp eller råd – som faktisk er rigtig svært at få bugt  med. Det giver derfor ikke mening at høre, når folk vil spare et par kroner på  elregningen eller deres varmekilder, at de har slukket deres systemer eller sat  dem ned på 10% af driften om natten – for her er temperaturen udenfor  meget meget koldere end den normalt er om dagen. 

Det giver slet ikke mening for os mennesker at spare på støvsugningen, madlavningen eller lignende – for naturligvis skal vi alle sammen have et bad, vi skal have et rent hjem og alle skal da have lov til at lave mad. Det er måden vi bruger vores energi, el og varme på. 

Frisk luft giver velvære 

Alle ved at når man lufter ud i soveværelset de anbefalede 30 minutter om  dagen, så slukker man da lige for radiatoren imens og gerne lukker døren til de resterende rum i boligen – således det ikke er alle rum der bliver luftet ud. 

Alternativt kan man gøre, som vi gør herhjemme. Luft ud i et rum af gangen  på flere tidspunkter om dagen, således de forskellige rum lige får lov til at få  nyt og frisk luft ind og om eftermiddagen bliver de varmet op – dog uden at  det skal være en sauna, for man kan jo selvfølgelig sagtens tage en sweaters  eller sutsko på – man behøver jo ikke sidde i shorts eller t-shirts i disse tider,  men man skal selvfølgelig heller ikke sidde og fryse i ens eget hjem. 

Få efterset dine radiatorer 

Det giver også velvære i din pengepung når der dannes varmebro foran  vinduerne i boligen, som egentlig ret mange gange er årsag til at kulden  kommer indendørs. Derfor giver det altid en god gevinst at få dine radiatorer  tjekket en ekstra gang, for hvis de er gamle eller termostaterne er snavsede –  ja så virker de ikke helt efter hensigten og det kan mange gange ses på  varmeregningen.

Få nu udskiftet de gamle termostater eller find ud af i  samarbejde med din lokale VVS montør at få skiftet de oldgamle radiatorer, for selvom de måske er smukke at se på – så er de gamle radiatorer ikke særlig  meget værd, når det drejer sig om at varme en bolig op. 

Perfekt flow i radiatoren 

Gennemstrømningen i en gammel radiator kan være meget lille og derfor vil en radiator aldrig kunne fungere helt rigtigt, det er derfor vigtigt at du overvejer  om du vil fornye dit system. Det koster naturligvis en smule penge, men det vil hurtigt kunne tjene sig ind til fremtiden. Det giver jo også god mening at få  fuld blæs på de varmekilder man nu har i boligen, frem for der er et rum som  aldrig nogensinde bliver opvarmet, bare fordi radiatoren aldrig har virket eller i hvertfald ikke virker særlig godt.

Det nytter simpelthen ikke at risikere at få  skimmelsvamp i det ene rum, bare fordi man måske ikke lige benytter det rum særlig meget og synes måske ikke at det er værd at købe en helt ny radiator til det rum. Men det er det værd! Det er altid noget værd at få sit varmesystem i  hele boligen til at spille sammen, som perler på en snor.

Hvis den ene enhed har problemer, vil flowet i selve systemet bliver væsentligt nedsat og det kan  hurtigt gå ud over varmen og kvaliteten af varmen i systemet. 

På samme måde man holder sin bils benzintank ren, for hvis der findes  urenheder i systemet vil bilen måske rykke frem eller slet ikke køre. Husk nu  at få den lokale VVS montør til at efterse jeres system, for I kommer til at  kunne spare mange penge på el og varmeregningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *