Her finder du det billigste elselskab i 2023đź’ˇ

Find det bedste og billigste elselskab og spar penge pĂĄ din elregning

El er noget, som alle danskere forbruger i stort omfang. Og vi kan ikke lade være, selvom vi gerne ville.

Vi bruger nemlig strøm til efterhĂĄnden sĂĄ mange ting i vores hverdag, sĂĄ det har udviklet sig fra at være en luksusvare og til at være en livsnødvendighed for os alle – pĂĄ kun omkring 100 ĂĄr. NĂĄr vi alle bruger strøm derhjemme, sĂĄ betyder det ogsĂĄ, at det er en parameter, vi alle potentielt kan spare nogle penge pĂĄ. Og hvis du ogsĂĄ er pĂĄ udkig efter et billigt elselskab og billigere elregninger, sĂĄ kan du blive lidt klogere her pĂĄ siden.

Hvor billig kan min elregning blive?

Inden vi gennemgår nogle af de billige elselskaber, så er der nogle ting, der er værd at vide om din elregning. Det er nemlig slet ikke alle ting, der findes på din elregning, som du kan spare penge på. Faktisk er der på alle elregninger i Danmark mindst 7 punkter, som du alle skal betale penge til. Ud af disse 7 punkter er det kun 2, som du kan påvirke ved at skifte elselskab. De 2 punkter udgør samlet set omkring 13% af din samlede elregning. Du kommer altså ikke til at kunne spare en million på din elregning. Men det kan alligevel løbe op til mange penge over tid. Rigtig mange penge. Lad os se på en typisk elregning, og hvad dine penge går til, når du betaler den. Når du betaler en elregning, så betaler du for:
  1. Strømmen selv (udgør 12%)
  2. Afgifter (udgør 39%) 
  3. Transport af el (udgør 12%) 
  4. Abonnement til netselskabet (udgør 6%) 
  5. Abonnement til elleverandøren (udgør 1%) 
  6. PSO-afgiften (udgør 10%)
  7. Momsen (udgør 20%) 
Forskellen pĂĄ et dyrt elselskab og et billigt elselskab er forskellen pĂĄ punkt 1 og punkt 5 – prisen, du betaler for strømmen selv, og abonnementet til elleverandøren. Abonnementet til elleverandøren udgør omkring 1% af din elregning, sĂĄ det er altsĂĄ ikke her, hvor du typisk kan opnĂĄ den store besparelse. Alligevel er der mange elleverandører, der promoverer sig med billige (eller helt gratis) abonnementer. Det skal man ikke lade sig vildlede for meget af. SĂĄ er der prisen, som du betaler for selve strømmen. En elleverandører opkøber strøm fra det, man kalder “elbørsen”, og sælger det videre til dig. Prisen pĂĄ strøm fra elbørsen svinger fra time til time, og der kan komme større udsving over længere tid.  Elleverandørerne opkræver typisk lidt mere fra dig som forbruger end den pris, som de selv giver for strømmen pĂĄ elbørsen. I differencen her ligger der en god del af den profit, som et elselskab kan lave pĂĄ sine kunder.

Tjenestetorvet

Betaler du for meget for din strøm? Det kan tjenestetorvet hurtigt fortælle dig. Via deres tjeneste kan du GRATIS og nemt sammenligne elselskaber priser & vilkår.

Velkommen (Få 400 kr. rabat på første elregning)​

Spar lige nu 400 kr. på første regning ved at skifte til Velkommen strøm. Velkommen tilbyder strøm til fair priser.

NORLYS

NORLYS’s holder hvad de lover. De vil give alle privatkunder strøm uden merpris. De tilbyder 2 forskellige løsninger. Flex EL og Pulje EL.
Flex El: Prisen fastsættes time for time.
Pulje El: Prisen lĂĄses hvert kvartal.

Faste og variable elpriser

Prisen pĂĄ el, som en elleverandør kan tilbyde sine kunder, kan enten være fast eller variabel. Og hvad du bør vælge som forbruger afhænger i høj grad af dine forbrugsmønstre – eller af hvor fleksibel du er i hverdagen.

En fast pris på el gør nemlig, at du ikke skal bekymre dig om hvornår på dagen du hiver juice ud af stikkontakterne til alle dine apparater. Prisen svinger nemlig ikke på kort sigt (fra time til time), når du modtager strøm til en fast pris.

Derimod kan en variabel elpris være fordelagtig for dig, der alligevel er fri til at forbruge strøm pĂĄ særligt udvalgte tidspunkter pĂĄ dagen – og spare pĂĄ strømmen resten af tiden.

Det kan for eksempel være, at strømmen er særligt billig omkring middagstid, mens prisen har det med at stige hen mod aftenen.

Hvornår prisen er billigst for dig afhænger af dit elselskab. Kontakt dem og hør nærmere, hvis du gerne vil spare penge på denne måde.

Spar penge pĂĄ kampagner og introtilbud

Et sidste område, hvor du som forbruger kan spare en god del penge her og nu på din elregning, er ved at skimme markedet igennem for elselskaber, der kører særlige kampagner og/eller introtilbud for nye kunder.

Nogle gange kan du nemlig være så heldig at finde et selskab, der er villig til at sælge dig strøm til en endnu billigere pris end den, som selskabet selv har betalt for strømmen på elbørsen.

PĂĄ den mĂĄde kan der være gode besparelser at hente. Men pas pĂĄ! Husk at læse alle betingelser igennem – ogsĂĄ alle dem, der stĂĄr med smĂĄt. Der kan nemlig ofte være binding pĂĄ din aftale med nye selskaber, der rækker ud over den periode, hvor du kan fĂĄ billig strøm i.

Hvad er det billigste elselskab i 2023?

Nu til det sjove: hvilket elselskab er det billigste for dig som forbruger i 2023? Læs med herunder, og find ud af det.

Blue Energy
Blue Energy er et af de nyere klimavenlige elselskaber i Danmark, som slĂĄr sig pĂĄ deres meget billige abonnementsordning.

Men noget af det, der gør Blue Energy ekstra populært, er de mange øvrige rabataftaler, som du får oven i hatten ved at modtage strøm fra dem. Blue Energy har nemlig indgået aftaler med mange andre samarbejdspartnere, som betyder, at når du er kunde hos Blue Energy, så får du mange gode rabatter oven i hatten, når du handler andre steder.

Hos Blue Energy er der i øvrigt et ekstra lækkert koncept, som særligt tiltaler unge forbrugere. Du kan nemlig vælge et abonnement hos dem, som inkluderer, at de hver mĂĄned planter et træ i de danske skove. SĂĄ bliver det ikke mere klimavenligt – ud over den grønne strøm, selvfølgelig.

Velkommen
Velkommen er endnu et af de nyere elselskaber i Danmark. Også dette selskab slår sig på billig og klimavenlig strøm til de danske forbrugere, og så vil de gøre elregningerne forståelige.

Faktisk har prisen pĂĄ el fra velkommen ligget under markedsgennemsnittet i hele 2021. Det betyder, at du hos Velkommen er sikret gode priser.

Derudover fokuserer Velkommen pĂĄ kun at sende dig regninger, der er transparente og til at forstĂĄ. Et problem, som mange danske forbrugere har haft igennem længere tid har nemlig været uigennemsigtige elregninger. DĂ©n kultur vil Velkommen gøre op med – og de gør det ganske godt.

OgsĂĄ Velkommen har fokus pĂĄ at give dig som kunde ekstra fordele med oven i hatten. GĂĄ ind pĂĄ deres hjemmeside, og se hvilken kampagne de kører i øjeblikket – der kan være ret sĂĄ lækre fordele at hente fra dem.

Barry
Barry er endnu en af de nyere leverandører af el på det danske marked. Barry skiller sig ud fra de øvrige leverandører af el ved at brande sig på at være en 100% digital elleverandør. Det betyder bl.a., at du som forbruger sparer penge på strømmen og på abonnementet.

At Barry tilbyder en 100% digital løsning betyder også, at du får adgang til detaljer om dit strømforbrug gennem en app, der hjælper dig med at komme bagom de uigennemsigtige regninger, som man normalt modtager. Således kan Barry altså noget, som Velkommen som elleverandør også er dygtige til.

Appen er lækker at bruge, giver et godt overblik og mange ekstra informationer, som kan være værdifulde for dig som forbruger af strøm.

Norlys
Norlys er en af de mere etablerede aktører blandt elleverandørerne i Danmark, og i deres tilfælde trækker det bestemt ikke ned. Faktisk slĂĄr Norlys sig pĂĄ at være en godt, all-round el-selskab, der – udover at lægge strøm ud i dit hjems stikkontakter – ogsĂĄ tilbyder TV, internet, streaming, mobilabonnementer og meget mere.

På den måde kan du gennem Norlys el opnå en besparelse, der tilgodeser flere af de digitale services, som de fleste af os alligevel bruger til hverdag. Og det er netop her, hvor Norlys har sin stærke side.

Hvordan skifter jeg elselskab?

Det er heldigvis meget enkelt at skifte elselskab. Du skal blot kontakte det selskab, du gerne vil skifte til, og informere dem om dine ønsker. Nogle gange skal du udfylde en lille formular – men det tager næsten ingen tid.

Det er meget sjældent, at der er omkostninger forbundet med det at skifte elselskab. Dog skal du altid være opmærksom pĂĄ de betingelser, der stĂĄr med smĂĄt – for man ved aldrig.

Hvis du er i binding i dit nuværende selskab skal du være opmærksom på, at det dog kan have nogle ekstra omkostninger for dig at skifte. Hvis du lige nu får leveret strøm fra en leverandør, som har givet dig et fordelagtigt tilbud under betingelse af, at du ikke skifter til et andet elselskab i løbet af de næste 6 måneder, så kan du risikere at stå med en efterregning. 

Kontakt dit nuværende elselskab for at finde ud af om du er i binding, eller om du er fri til at skifte.

Og hvem ved? MĂĄske vil dit elselskab give dig en god pris for at beholde dig som kunde. Du kan ofte forhandle nogle gode priser, hvis du bare tager personlig kontakt.

Nogle gange skal du ogsĂĄ vide hvilket elselskab du har i forvejen. Det er heldigvis ikke svært at finde ud af – for din seneste elregning har det med at skilte stort og flot med det i toppen.

Ofte stillede spørgsmål:

Hvordan kan jeg finde det billigste elselskab?

Du kan sammenligne priser fra forskellige elselskaber pĂĄ en online sammenligningstjeneste som denne eller ved at kontakte de enkelte selskaber direkte.

Er der nogen skjulte gebyrer, nĂĄr jeg skifter til et billigere elselskab?

Det afhænger af det specifikke elselskab. Nogle selskaber opkræver et skiftegebyr eller har andre gebyrer, mens andre ikke gør det. Det er vigtigt at læse vilkårene grundigt, før du skifter til et nyt selskab.

Kan jeg stadig modtage den samme kvalitet af el, hvis jeg skifter til et billigere selskab?

Ja, du bør stadig modtage den samme kvalitet af el uanset hvilket selskab du vælger.

Hvor lang tid tager det at skifte til et andet elselskab?

Det kan variere alt efter hvilket selskab du vælger og hvor hurtige de er til at behandle din anmodning om at skifte leverandør. Normalt tager det mellem 2-6 uger at skifte leverandør.

Vil jeg miste min strøm i overgangsperioden, når jeg skifter til et andet selskab?

Nej. Din nye leverandør vil koordinere overførslen med dit nuværende selskab for at sikre en problemfri overgang.

Velkommen (Få 400 kr. rabat på første elregning)

Træt af høje elpriser? Se hvor meget du kan spare med Velkommen’s prisberegner og få 400 kr. rabat på første elregning.